Kirikud võivad saada olulise erandi (1)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Toomkirik.
Tallinna Toomkirik. Foto: Liis Treimann

Justiitsministeerium analüüsib võimalust vabastada religioossed kogudused kohustusest deklareerida alates novembrist oma tegelike kasusaajatena koguduse juhatusse kuuluvad inimesed.

Justiitsminister Urmas Reinsalu sõnul andis ta justiitsministeeriumile ülesande analüüsida, kas seadusesse on võimalik teha erand, nii et kogudused ei peaks oma juhtkonna liikmeid tegelikeks kasusaajateks nimetada. Analüüsi tulemused võiksid selguda juba sel nädalal, märkis minister ERR-i uudisteportaali vahendusel.

«Vastava pöördumise saamisel kaalume, kas oleks võimalik ja põhjendatud kogudustele erandi kehtestamine sarnaselt korteriühistutega või nende puhul kasutatava termini muutmine,» ütles rahandusministeeriumi ettevõtluse ja arvestuspoliitika osakonna jurist Taivo Põrk.

Möödunud nädalal kirjutas Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku (EELK) ajaleht Eesti Kirik, et mitmed EELK kogudused on avaldanud rahulolematust, et koguduste juhatuste liikmed on seadusandja tahtel muudetud tegelikeks kasusaajateks ja kuuluvad kohustuslikule registreerimisele.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles