Maailma suurim kauplusekett Walmart tellis Viljandi küünlaid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hansa Candle’i projektijuhi Harri Juhani Aaltoneni sõnul saadetakse USA-sse tavalised valged teeküünlad. Viljandis valmistatakse aga ka värvilisi ja lõhnastatud küünlaid.
Hansa Candle’i projektijuhi Harri Juhani Aaltoneni sõnul saadetakse USA-sse tavalised valged teeküünlad. Viljandis valmistatakse aga ka värvilisi ja lõhnastatud küünlaid. Foto: Elmo Riig

Maailma suurim kauplusekett Walmart tellis Viljandi küünlatootjalt AS Hansa Candle konteineri teeküünlaid, kirjutab Sakala.

Neljapäeval telliti Hansa Candle’ilt ametlikult konteiner teeküünlaid, mis tuleb novembri teisel poolel USAsse saata. Esialgu on veel kokku leppimata, milline on küünalde etiketi kujundus, kuid küünlavabriku esindaja Harri Juhani Aaltoneni sõnul lähevad küünlad müüki Walmarti pulmakaupade osakonnas ja poeketi omamärgitootena.

Aaltoneni sõnul ollakse praegu lepingu katsefaasis ja esimesest konteinerist sõltub suuresti edasine koostöö. Praeguse tulemuseni jõudmiseks kulus Hansa Candle'il ligi kümme aastat, sest just nii pikk on olnud koostöö vahendusfirmaga, kes Viljandi küünlatootja ja maailma suurima poeketi lõpuks omavahel kokku viis.

«USA partneri leidsime kümmekond aastat tagasi Frankfurdi messil, kus me igal aastal käime,» ütles Aaltonen.

Ühe konteineri teeküünalde valmistamine võtab Viljandi tehases aega ühe tööpäeva, seega on esimene USAsse minev kogus nii ostjale kui müüjale üsna tühine. Kui aga koostöö pärast katsetust käima läheb, loodab Hansa Candle oma aastatoodangut peaaegu veerandi võrra kasvatada.

Aaltoneni sõnul võimaldaks nende tootmisliin teha aastas kaks korda rohkem küünlaid, kui praegu valmistatakse. Koostööst Walmartiga loodetakse suurendada tootmismahtu 70–80 protsendini maksimaalsest.

Viljandi küünlaid müüakse praegu enamasti Skandinaavias ja Baltimaades. Hansa Candle'i

suurim ostja on Rootsi kontsern Ikea, kellele läheb ligi 40 protsenti toodangust. «Meie koduturuks jäävad ka edaspidi kindlasti Põhjamaad ja Balti riigid,» lisas Aaltonen.

Walmartiga teeb koostööd ka Viljandi pakiautomaatide tootja Cleveron, mis tarnib plaanide kohaselt jaeketile aasta lõpuks 700 pakirobotit. Cleveron avas möödunud nädalal oma tehase laienduse, mille toel soovitakse kasvada 200 miljoni eurose aastakäibega ettevõtteks.

Hansa Candle'i käive oli mullu 14,8 miljonit eurot ning kahjum 337 000 eurot. Müügitulust 6,4 miljonit eurot teeniti Rootsis, 3,6 miljonit Soomes ja 1,5 miljonit eurot Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles