Õppeaasta algus tõi hüppelise kasvu Elisa arvutimüüki

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elisa
Elisa Foto: Tairo Lutter / Postimees

Õppeaasta algusega kaasnenud iga-aastane ostutuhin jätkus ka septembris, kui võrreldes augustikuuga osteti kokku 24 protsenti rohkem tahvel- ja sülearvuteid. Nutitelefonidest eelistati jätkuvalt soodsamaid keskklassi mudeleid, teatas Elisa.

Elisast osteti enim Lenovo ja Apple sülearvuteid. Lenovo valikust osutus populaarseimaks Yoga 530 puutetundliku ekraaniga sülearvuti t, mida saab kasutada ka tahvelarvutina. Apple pakutavast osteti enim MacBook Air 13 sülearvutit. Tahvelarvutitest oli jätkuvalt ostetuim Huawei MediaPad T3 10.

Nutitelefonidest müüdi enim Samsungi, Huawei, Nokia, Apple`i ja Sony telefone. Enim osteti sellel aastal vaieldamatult kõige populaarsemat rahvatelefoni Samsung Galaxy J3. Sarnaselt augustile, eelistati soetada pigem taskukohasema hinnaga mudeleid, mis oma võimekuselt sobivad igapäevasteks tegevusteks.

Teiste nutitelefonide hulgas olid populaarsed Huawei P20 Lite, Samsung Galaxy A8, Sony Xperia XZ1 Compact ja Xiaomi Redmi Note 5.

«Enamik inimesi kasutab telefoni jätkuvalt suhtlemiseks, pildistamiseks, mängimiseks ja helistamiseks ning sellest tulenevalt ei tunnegi paljud vajadust tippklassi nutitelefoni järele,» ütles Elisa telekomiteenuste valdkonna juht Mailiis Ploomann.

Nutitelefonide keskmine ostuhind tõusis tänavu võrreldes möödunud aasta septembriga 41 euro võrra. 2017 aasta septembris maksti keskmiselt nutitelefoni eest 331 ja tänavu maksti juba 372 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles