Tesla Model 3 tootmine ületas väidetavalt 100 000 piiri

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tesla Model 3 Pariisi autonäitusel.
Tesla Model 3 Pariisi autonäitusel. Foto: IRINA KALASHNIKOVA / Sputnik

Tesla-sisene allikas ütles väljaandele Electrec, et ettevõte lasi möödunud nädalal välja oma 100 000nda Model 3.

Sama allikas väitis ühtlasi, et Tesla suudab nüüd viimaks regulaarselt valmistada igal nädalal üle 5000 Model 3. Esmakordselt saavutati sama tootmiseesmärk juuli lõpus ja pärast seda on Tesla suutnud viimastel andmetel hoida taolist tempot ainult vahelduva eduga. Kui väide vastab tõele, siis on tegu päris suure edusammuga, sest möödunud aasta juulis valmistas Tesla ainult 30 Model 3 kuus.

Samas on Teslal veel tootmistempoga pikk tee minna. Ainuüksi eeltellimusi on viimastel andmetel üle 455 000 ja suur enamus klientidest ootavad endiselt oma autosid. Tesla pole veel aga kõige odavama Model 3 baasmudeli valmistamiseni jõudnudki (mida on ka kõige rohkem tellitud), sest hetkel tekitaks see autotootjale lihtsalt liiga palju kahjumit.

Tesla tegevjuht Elon Musk on varem öelnud, et Model 3 baasmudeli tootmine võib alata millalgi 2019. aastal. Selleks ajaks peab tootmistempo olema aga märkimisväärselt kasvanud praegusega võrreldes.

Vaatamata keerulistele väljakutsetele on Tesla ületanud siiski kõik ootused ja nii kiire tootmistempi kasvatamine on autotööstuses sisuliselt seninägematu nähtus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles