Vaata otseülekannet digitaalselt tippkohtumiselt Tallinn Digital Summit 2018

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Teisipäeval, 16. oktoobril Kultuurikatlas toimuv Tallinn Digital Summit 2018 toob Eestisse digimeelsete riikide IT- ja digivaldkonna eest vastutavad ministrid, ettevõtjad ja eksperdid üle maailma. Tippkohtumise põhiteemadeks on tehisintellekt ja suurandmed ning nende kasutamine riigivalitsemises, ettevõtluses ja ühiskonnas laiemalt.

Paralleelsessioon 1: Tehisintellektil põhinev valitsemine

Paralleelsessioon 2: Tuleviku majandus, ühiskond & tööturu väljakutsed

Paralleelsessioon 3: Tehisintellekti ajastu ohutus ja turvalisus

Avasessioonil kõnelevad Google’i tehisintellekti uuringute juht Greg Corrado ja uuringutega tegeleva vabaühenduse OpenAI strateegiajuht Jack Clark.

Maailmatasemel mõttekojad, kes on ka tippkohtumise teaduspartnerid - The McKinsey Global Institute, The Lisbon Council, Centre for Public Impact ja European Centre for International Political Economy  - esitavad Tallinnas esmakordselt tehisintellekti ja globaalse andmekaubanduse teemalisi mõttepabereid ja värskeid uuringutulemusi.

The McKinsey Global Institute’i juht James Manyika esitleb värske uurimistöö tulemusi tehisintellekti mõjust majandusele, ühiskonnale ja tööjõuturu väljakutsetele tulevikus. Samuti esitleb ta osalejatele prognoose, kuidas tehisintellekt tulevikus tööturgu mõjutab ning kuidas riigid peaksid sellega kohanemiseks ette valmistuma.

Brüsselis tegutseva mõttekoja The Lisbon Council asedirektor ja teadur Luukas Ilves teeb ettekande ning viib läbi ümarlaua diskussiooni tehisintellekti ajastu ohutuse ja turvalisuse kohta. Ilves tutvustab osalejatele ka ülevaadet riiklikest strateegiatest ja rahvusvahelistest algatustest ohutuse ning julgeoleku vallas.

Mõttekoja Centre for Public Impact teadur Danny Buerkli esitleb uuringut tehisintellektil põhinevast valitsemisest ning tutvustab viite praktilist põhimõtet, mis võiksid valitsusi motiveerida tehisintellekti kasutusele võtma.

Ministrite andmekaubanduse teemalisel arutelul teeb ettekande mõttekoja European Centre for International Political Economy teadur Hosuk Lee-Makiyama.

Peaminister Jüri Ratase delegatsiooni kuuluvad ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Rene Tammist, majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi side ja riigi infosüsteemide asekantsler Siim Sikkut, riigikantselei digiinnovatsiooni nõunik Marten Kaevats ning Eesti IT ettevõtjad.

Osalevad Iirimaa, Jaapani, Lõuna-Korea, Rootsi, Singapuri, Taani, Uus-Meremaa, Ühendkuningriigi, Leedu, Saksamaa, Uruguay ja Läti delegatsioonid. Samuti Euroopa Komisjoni asepresident Andrus Ansip.

Ajakava

09.00 - 10.45           Avamine ja peaminister Jüri Ratase tervitus.

Avasessioon Greg Corrado, Jack Clark ja James Manyika

10.45 - 11.15          Kohvipaus

11.15 - 12.15          Paralleelsessioonid 3 töögrupis – I ring

Teema 1: Tehisintellektil põhinev valitsemine, juhivad Danny Buerkli, Miguel Carrasco

Teema 2: Tuleviku majandus, ühiskond & tööturu väljakutsed, juhib James Manyika

Teema 3: Tehisintellekti ajastu ohutus ja turvalisus, juhib Luukas Ilves

12.15 - 12.30         Kohvipaus

12.30 - 13.30         Paralleelsessioonid 3 töögrupis – II ring (samad teemad, uued töögrupis osalejad)

13.30 - 14.30          Lõuna

14.30 - 15.45         Tech Talks sessioonid

15.45 - 16.15         Päeva kokkuvõte peaminister Jüri Rataselt ja paralleelsessioonide eestvedajatelt

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles