USA turud taastuvad kahepäevasest langusest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turud taastuvad.
Turud taastuvad. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA / CHINE NOUVELLE/SIPA

Wall Streeti aktsiad hüppasid reedel kauplemispäeva alguses üles, teenides tagasi osa kahepäevase languse järel kaotatust.

Viis minutit pärast kauplemispäeva algust oli tööstusindeks Dow tõusnud 1,3 protsenti 25 376 punktini. Olulisim aktsiaindeks S&P 500 kasvas 1,4 protsenti ning suuresti tehnoloogiaaktsiaid koondav Nasdaq Composite tõusis 2,1 protsenti.

Pangad veavad kasvu

Hulk USA suurpanku teatas reedel enda kvartalitulemused, tuues esile muuhulgas kõrgemate intressimäärade positiivse mõju finantssektorile.

JPMorgan Chase, Citigroup ja Wells Fargo tõusid eelturul pärast aruannete avaldamist. Tulemused järgnesid kahepäevasele aktsiaturgude madalseisule.

"Majandus on jätkuvalt väga tugev," ütles JPMorgani tegevjuht Jamie Dimon, kelle sõnul pole senine intressimäärade tõstmine üllatav, arvestades, et USA majandus tugevneb. Samas hoiatas Dimon panga aruandes, et majandust võib negatiivselt mõjutada majandusliku ja geopoliitilise ebakindluse tõus.

"Seni on meie majandus tugev, hoolimata mujal maailmas toimuvatest geopoliitilistest küsimustest, mis kõike mõjutavad," ütles ta ning tõi esile näiteks kaubanduskonfliktid, Brexiti, rahamahupoliitika (QE) kokkutõmbamise ning geopoliitilised probleemid seoses Itaalia ja Saudi Araabiaga.

JPMorgani kolmanda kvartali kasum oli 8,4 miljardit dollarit, kasvades 24,5 protsenti. Käive suurenes 5,2 protsenti 27,8 miljardi dollarini. Krediitikaardi ja autolaenude segment eraklientide äris aitas taha teha eluasemelaenude languse.

Citigroupi kasum kasvas 11,8 protsenti 4,6 miljardini, finantskontsern tõi eriti hea piirkonnana välja Lõuna-Aasia. Samas langes panga müügitulu 0,2 protsenti 18,4 miljardile dollarile.

Wells Fargo kolmanda kvartali kasum oli 6 miljardit dollarit ehk 32,2 protsenti aastatagusest tasemest enam. Selle taga oli kõrgem intressitulu ning madalamad kulud. Wells Fargo käive kasvas pisut, suurenedes aastataguselt 21,8 miljardilt 21,9 miljardi dollarini.

Eelturul kasvas JPM 1,7 protsenti, Citi 2,8 protsenti ning Wells Fargo 1,3 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles