Kapo puistas mitmeid reisibüroosid (7)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitsepolitsei aastaraamatu esitlus.
Kaitsepolitsei aastaraamatu esitlus. Foto: Tairo Lutter

Kaitsepolitsei (kapo) otsis lõppeval nädalal läbi viie turismifirma bürood, mida kahtlustatakse turismiteenuste pakkumises Venemaa poolt okupeeritud Krimmis. 

Mitme ettevõtte suhtes algatati kriminaalasi, viiele isikule on esitatud kahtlustus, teatas rahvusringhäälingu (ERR) venekeelne uudistekülg

Riigiprokuratuur kinnitas reedel, et algatas kriminaalmenetluse reisifirmade suhtes, keda kahtlustatakse turismireiside korraldamises Venemaa poolt okupeeritud Ukraina territooriumile. 

"Riigiprokuratuur kinnitab, et teisipäeval teostati viies reisifirmas läbiotsimised seoses kahtlusega, et need firmad võivad olla korraldanud turismireise Venemaa poolt annekteeritud Krimmi ja Sevastopoli territooriumitele, kuhu on Euroopa Liidu sanktsioonidega keelatud turismiteenuse osutamine," teatas riigiprokuratuuri pressiesindaja Kaarel Kallas reedel. 

"Tulenevalt Vene Föderatsiooni poolt toime pandud Ukraina terviklikkuse rikkumisest, kehtestas Euroopa Liit 2014. aastal sanktsioonid annekteeritud territooriumil erinevate teenuste pakkumise suhtes. Nimetatud teenuste loetelus on ka turismiteenuste vahendamine annekteeritud Krimmi ja Sevastoopolisse. Tegemist on kõigi Euroopa Liidu riikide poolt ühtselt kehtestatud piirangutega saatmaks signaali, et ükski Euroopa Liidu liikmesriik ei tunnusta Krimmi ja Sevastoopoli ebaseaduslikku annekteerimist Vene Föderatsiooni poolt," märkis Kallas. 

Tema sõnul on alustatud kriminaalmenetluse sisuks kontrollida kahtlusi seoses reiside korraldamisega nimetatud territooriumile, millega võidi rikkuda rahvusvaheliselt kehtestatuid piiranguid. "Nimelt keelab Eesti Karistusseadustik (KarS § 931) teadvalt rahvusvahelise sanktsiooni rakendamata jätmise ning antud juhul ongi kriminaalmenetluse eesmärgiks välja selgitada, kas uurimise all olevad turismifirmad pakkusid võimalusi reisida sanktsiooni all olevatele territooriumitele," märkis riigiprokuratuuri esindaja. 

"Esialgsed kahtlustused esitati viiele isikule, kes vabastati pärast nende ülekuulamist. Kellegi vahistamist prokuratuur ei taotle," lisas Kallas.

Rahvusringhäälingu (ERR) venekeelse telekanali ETV+ saates Insider teatati neljapäeval, et kaitsepolitsei (kapo) otsis lõppeval nädalal läbi viie turismifirma bürood, mida kahtlustatakse turismiteenuste pakkumises Venemaa poolt okupeeritud Krimmis.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles