Kaubanduskeskuste kasumites suured käärid

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaubanduskeskused WWW FOTO: Pm
Kaubanduskeskused WWW FOTO: Pm Foto: Pm

Kuigi konkurents Tallinna kaubanduskeskuste vahel on erakordselt tihe, suutis enamik suuri kaubamaju oma tulemusi läinud aastal parandada. Mõni pidi siiski vastu võtma ka märkimisväärse kahjumi.

Võib öelda, et kõigile teistele tegi silmad ette Eesti suurim kaubanduskeskus Ülemiste keskus, mis teenis peaaegu 20 miljonit eurot puhaskasumit. Tõsi, pool sellest tuli raamatupidamisest ehk kinnisvara väärtuse ümberhindamisest. Kaks kinnisvarafirmat vaatasid üle Ülemiste üürilepingute väärtuse ja kinnisvara tootluse ning leidsid, et see peaks suurem olema.

Hea aasta oli ka soomlaste Cityconi gruppi kuuluval Rocca al Mare kaubanduskeskusel. Hoolimata Haabersti ringristmiku ehitusest, mis ligipääsu kaubanduskeskusesse mõneti halvendas, suutis kaubamaja suurendada nii käivet kui ka kasumit, mis küündis 15,4 miljoni euroni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles