Maailma turge raputas suur ehmatus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maakler Michael Milano tundis eile New Yorgi börsil, mida tähendab ootamatult järk langus.
Maakler Michael Milano tundis eile New Yorgi börsil, mida tähendab ootamatult järk langus. Foto: RICHARD DREW/AP/SCANPIX

Ameerika Ühendriikidest alguse saanud järsk langus börsidel on maailmale tiiru peale teinud ja jõudis eile ringiga Eestisse. Analüütikud soovitavad riske vähendada, sest intressid hakkavad tõusma ja turud kõikuma.

Kolmapäeval Wall Streeti tabanud järsk aktsiaindeksite langus kandus neljapäeval valusalt edasi ka Aasia ja Euroopa börsidele, kus turud langesid kuni viis protsenti. Aadrilaskmine oli niivõrd suur, et äratas isegi president Donald Trumpi tähelepanu, kes hakkas süüdistama Föderaalreservi intressimäärade tõstmises. «Ma ei nõustu üldse sellega, mida nad teevad. Ma arvan, et keskpank on lolliks läinud,» ütles ta Pennsylvanias toimunud poliitilise kogunemise ajal reporteritele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles