Riik alles plaanib konto sulgemist Danske pangas (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusministeerium
Rahandusministeerium Foto: Toomas Huik

Rahandusministeerium sulgeb enda konto Danske panga Eesti filiaalis ning toob käigu põhjuseks panga otsuse loobuda Balti era- ja äriklientide teenindamisest.

«Rahandusministeerium on ette valmistamas oma Danske panga Eesti filiaalis asuva konto sulgemist,» kinnitas ministeeriumi pressiesindaja Siiri Suutre BNS-ile.

Tema sõnul on sammu taga asjaolu, et Danske pank on otsustanud lõpetada Eestis kohalike ettevõtete ja eraklientide teenindamise. «Riik ei pea pangas konto omamist enam tarvilikuks,» rääkis Suutre.

Danske Bank teatas augusti keskel, et keskendub edaspidi Baltimaades vaid Põhjamaade äriklientide teenindamisele ning lõpetab käesoleva aasta jooksul igapäevaste pangateenuste osutamise.

Danske Eesti üksusest liikus perioodil 2007–2015 läbi 201 miljardit eurot võimalike probleemidega raha. Pole selge, kui palju täpselt kahtlaseid tehinguid oli, ent uurimise all olevast 15 000 praegusest suletud pangakontost on vähemalt 6200 kahtlased.

Hämarad tehingud on seotud panga praeguseks lõpetatud mitteresidentidest klientide äriga. Rahapesuga seotud skandaal on Danske mainet ning tugevalt kahjustanud ning kontserni aktsia on aasta algusest kaotanud enam kui 40 protsenti. Rahapesuga seoses on Taani pank uurimise all muuhulgas USA-s ning see võib firmale kaasa tuua mitme miljardi dollarini ulatuva trahvi.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles