Luminor emiteeris 350 miljoni euro eest võlakirju

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luminor panga kontor Tallinnas.
Luminor panga kontor Tallinnas. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Luminor emiteeris kolmapäeval keskmise tähtajaga võlakirjaprogrammi (MTN) raames esmakordselt 350 miljoni euro väärtuses kolmeaastase tähtajaga tagamata võlakirju, võlakirjad noteeritakse Iiri väärtpaberibörsil.

Baltikumi, Põhjamaade, Ühendkuningriigi, Saksamaa, Prantsusmaa ja Poola investoritega septembris peetud kohtumiste tulemusena viis Luminor Pank AS 10. oktoobril läbi eduka võlakirjaemissiooni. Kokku  märgiti võlakirju 400 miljoni euro ulatuses, mille tulemusel emiteeris Luminor lõplikult 350 miljoni euro väärtuses võlakirju, teatas pank.

Võlakirju märkisid institutsionaalsed investorid Baltikumist ja mujalt Euroopast, kokku 14 riigist. Rahvusvahelise reitinguagentuuri Moody'se eeldatav krediidireitingu võlakirjadele on Baa2 ehk stabiilne.

«350 miljoni euro väärtuses esmakordne võlakirjade avalik pakkumine  ja enam kui 40 investori huvi üle kogu Euroopa näitavad meie tugevust,» ütles Luminor Grupi tegevjuht Erkki Raasuke. Võlakirjaemissioon on osa Luminori strateegiast asendada emapankade rahastus stabiilse rahastusega finantsturgudelt ning kasvatada ka järk-järgult hoiusteportfelli. «Kahtlemata on Luminor üks Baltikumi huvitavamaid investeerimisobjekte,» lisas Raasuke.

Luminori Treasury & ALM osakonna juhi Max Ehrengreni sõnul astuti võlakirjade emiteerimisega oluline samm saamaks iseseisvaks baltikumiüleseks pangaks.

Võlakirjade emiteerijaks oli Luminor Bank AS Eestis, arvestades nii Luminori peatselt muutuvat omandistruktuuri kui ka käimasolevat piiriülest ühinemist, mille tulemusel saab 2019. aasta jaanuarist Eesti üksus grupi peakontoriks ning Läti ja Leedu üksused filiaalideks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles