Pikk rivi ettevõtjaid ihkab väiksemat käibemaksu

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Kasela
Indrek Kasela Foto: Mihkel Maripuu

Kuigi rahandusministeerium näitab maksueranditele punast tuld, on meil väiksema käibemaksu tahtjatest tekkinud pikk rivi: majutusasutustega sarnasest soodustusest unistavad ka toitlustusettevõtted, raamatukirjastajad, ürituste korraldajad ning isegi toiduainete tootjad.

«Eesti on Euroopas väheseid maid, kus on toiduainetel nii kõrge käibemaks,» rääkis oma valdkonna soovidest toiduainete töötluse ja müügiga tegeleva PRFoodsi juhatuse liige Indrek Kasela, kes lisas, et tõenäoliselt lühikeses ega pikas perspektiivis tooraine hinnad ei lange, seega elukalliduse seisukohalt on toiduainete käibemaksu langetamine üks suuremaid teemasid, vahendab Äripäev

Ka hotellide ja restoranide liidu ning konjunktuuriinstituudi värskest uuringust selgub, et kuivõrd majutusasutuste käibemaksusoodustus on asja ette läinud, võiks seda laiendada ka toitlustusettevõtetele. 

Maksuerandi vastu huvi tundvaid valdkondi on teisigi, näiteks kultuuritegijad. Möödunud nädalal toimunud Äriplaani konverentsil ütles kinoketi Cinamon Holdingu juhatuse esimees Tatjana Tolstaya, et ürituste piletitele võiks ka kehtida käibemaksusoodustus.

Kuigi tahtjaid on palju, siis rahandusministeeriumi avalike suhete osakonna esindaja Siiri Suutre sõnul praegu ühtegi käibemaksusoodustust ette ei valmistata, kuna Eesti on alati pooldanud võimalikult väheseid maksuerandeid, et mitte moonutada majandussuhteid.

Loe pikemalt Äripäevast

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles