Cleveron sihib 200 miljoni eurost aastakäivet

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julged ideed ja tootearendus on teinud Cleveronist eduka ettevõtte. Tegevjuht Arno Kütt näitab droone, mida Cleveron püüab panna pakke vedama. Taamal, ruumi keskel põrandal sõidab aga hoopiski ostukäru, mis veab sinist toidukasti.
Julged ideed ja tootearendus on teinud Cleveronist eduka ettevõtte. Tegevjuht Arno Kütt näitab droone, mida Cleveron püüab panna pakke vedama. Taamal, ruumi keskel põrandal sõidab aga hoopiski ostukäru, mis veab sinist toidukasti. Foto: Marko Saarm

Viljandi pakiautomaatide tootja Cleveron loodab oma tehase laienduse toel kasvada 200 miljoni eurose aastakäibega ettevõtteks, kirjutab Sakala.

Cleveroni üks omanik ja tegevjuht Arno Kütt ei osanud küll veel täpselt öelda, millal antud eesmärgini jõutakse, kuid viimaste aastate areng annab talle alust arvata, et kaugel ei pruugi see aeg olla. Näiteks kavandas Cleveron tänavuseks müügimahuks 33 miljonit eurot. See tulemus sai täis aga septembris ning nüüd on käibeprognoos 45 miljonit eurot.

Kolmapäeval avas ettevõte 7500 ruutmeetri suuruse tehase ja arenduskeskuse, mis läks maksma 4 miljonit eurot.

Seejuures toimib edukalt ka ettevõtte koostöö maailma suurima jaekaubamajaga Walmart. Aasta lõpuks on Cleveron Ameerikasse tarninud 700 pakirobotit. Ettevõtte juhi Arno Küti sõnul 2020. aastaks lepingusse märgitud 15 000 pakirobotini ilmselt küll ei jõuta, kuid tema sõnul pole see ka enam kummagi ettevõtte siht. Koostööga on mõlemad ettevõtted Küti kinnitusel sellegipoolest väga rahul.

Cleveron on Eesti kapitalil põhinev tehnoloogiaettevõte, mis arendab jaekaubanduse- ja logistikaettevõtetele mõeldud pakkide edastamise tehnoloogiat. Mullu teenis ettevõte 11,2 miljoni euro suuruse käibe juures 723 000 eurot kasumit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles