USA börs lendas punasesse, Aasia järgnes (3)

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dow Jonesi tööstuskeskmine peale kauplemispäeva lõppu.
Dow Jonesi tööstuskeskmine peale kauplemispäeva lõppu. Foto: BRENDAN MCDERMID / REUTERS

Wall Streeti tabas neljapäeval valus löök, kui aktsiaturg tegi viimase kaheksa kuu suurima kukkumise. Pauk ehmatas ära ka Aasia turud, mis vajusid samuti kiiresti punasesse.

USAs oli kõige suuremaks kukkujaks paljuski tehnoloogiaaktsiatest koosnev Nasdaqi indeks, mis vajus 4,08 protsenti. S&P 500 tegi samuti valusa kukkumise, vajudes 3,29 protsenti. Viimase jaoks oli tegu suurima langusega pärast möödunud veebruarit, pühkides minema üle 850 miljardi dollari. Dow Jones kukkus 2,2 protsenti. Tehnoloogiaaktsiatest langesid Google ja Apple mõlemad peaaegu viis protsenti. Amazon langes kuus protsenti ja Netflix koguni kaheksa protsenti.

Kuigi palju paremini ei läinud ka USA energiasektoril, sest paljud naftatootjad pidid sulgema orkaan Michaeli pärast oma Mehhiko lahe piirkonda jääva tootmise. Nii Hess Corp kui Marathon Oil kaotasid aktsias üle seitsme protsendi. Chevron langes kolm protsenti.

Wall Streeti aadrilaskmine oli niivõrd suur, et äratas isegi president Donald Trumpi tähelepanu, kes hakkas süüdistama föderaalreservi intressimäärade tõstmises. «Ma ei nõustu üldse sellega, mida nad teevad. Ma arvan, et keskpank on lolliks läinud,» ütles ta Pennsylvanias toimunud poliitilise kogunemise ajal reporteritele. 

Aasia turgudel tegi Jaapani Nikkei 225 3,9-protsendise languse, mis oli indeksi jaoks suurim langus pärast märtsikuud. Hiina Shanghai Composite kukkus 3,9 protsendiga kõige madalamale tasemele pärast 2014. aastat. Hiina Hang Seng kukkus 3,8 protsenti ja Blue Chips kolm protsenti.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles