Brüssel ei pea Soome soovi alkoholi kaugmüüki keelata põhjendatuks

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kange alkohol. Foto on illustratiivne.
Kange alkohol. Foto on illustratiivne. Foto: Mihai Barbu / PantherMedia / Mihai Barbu

Euroopa Komisjon leidis Soome olukorda analüüsides, et rahvatervist puudutavad argumendid pole piisav põhjus, et keelata alkoholi kaugmüük välismaalt. 

Kui Soome ministeeriumiametnikud võtsid Brüsseli seisukoha vastu jahmatusega, siis mõned rahvasaadikud – näiteks Koonderakonnast – peavad seda vabaduse võiduks, kirjutab ERR.

Kuigi Euroopa Komisjon andis Helsingi päringule, kas rahvatervise huvides võiks alkoholi kaugmüüki välismaalt piirata, eitava vastuse, andsid eurovolinikud mõista, et saavad aru Soome rahvatervist tähtsustavatest lähtekohtadest ning soovitavad seetõttu loomingulist lahendust: luua veebist ostetud alkoholile eraldi jaotuspunktid, vahendas ajaleht Helsingin Sanomat.

«Sisuliselt tähendaks see, et välismaised müüjad saaksid Soomes vabalt veini ja viskit müüa, kui nad vaid korraldavad selle üleandmise – olgu see siis K-poodides või R-kioskites. See on nii lennukas ettepanek, et ma olen sõnatu,» kommenteeris komisjoni ettepanekut sotsiaal- ja tervishoiuministeeriumi kõrge ametnik Ismo Tuominen.

Loe edasi ERRi uudistest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles