Tallink tahab aktsionäridele järgmisel aastal maksta 80 lisamiljonit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinki laev.
Tallinki laev. Foto: Peeter Langovits

Tallink tahab tõsta dividendi väljamakseid ja vähendada aktsiakapitali, järgmisel aastal võiks see tähendada aktsionäridele ligi 80 miljoni euro suurust väljamakset.

Tallink Grupi juhatus võttis kolmapäeval vastu otsuse täiendada grupi dividendipoliitikat, otsusega määratakse dividendistrateegiaks maksta edaspidi dividende vähemalt 5 eurosenti aktsia kohta, kui seda võimaldavad ettevõtte majandustulemused, teatas Tallink.

Viimati muutis Tallink Grupp dividendipoliitikat selle aasta maikuus, teatades 2018. aasta esimese kvartali aruandes, et tõstab miinimumdividendi 2019. aastast senise kahe eurosendi asemel kolmele eurosendile.

Lisaks dividendipoliitika täiendamisele, sai Tallink Grupi juhatus grupi nõukogult suunise valmistada järgmise aasta aktsionäride korralisele üldkoosolekule ettepanek seltsi aktsiakapitali vähendamiseks vähemalt 7 senti aktsia kohta seltsi kapitalistruktuuri parandamiseks.

«Tallink Grupi nõukogu ja juhatuse poolt tehtud otsused on kindlasti head uudised meie aktsionäridele. Tallink soovib nii oma tänastele kui ka tulevastele aktsionäridele pakkuda head dividenditootlust ning pikaajalist kindlustunnet,» ütles Tallink Grupi juhatuse esimees Paavo Nõgene.

«Meie sõnum neile, kes juba täna Tallinna börsil Tallinki aktsiaid omavad, kui ka neile, kes peagi Helsingi börsil meie aktsiaid saavad osta, on selge – Tallink on õige valik ning Tallinkisse tasub investeerida,» lisas Nõgene.

Tallinkil on ligikaudu 670 miljonit aktsiat, mis tähendab, et 5-sendine dividendimakse tähendaks aastas 33,5 miljoni euro suurust makset. Aktsiakapitali vähendamine 7 sendi võrra aktsia kohta tähendab ligi 47 miljoni euro suurust väljamakset.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles