Enefit Green investeerib miljoneid päikeseelektrijaamadesse (1)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päikesepaneelid.
Päikesepaneelid. Foto: CESAR MANSO/AFP

Eesti Energia taastuvenergiafirma Enefit Green rajab tänavu seitsme megavati jagu päikeseelektrijaamasid ning investeerib sellesse 5 miljonit eurot.

Enefit Greeni juhi Aavo Kärmase sõnul tahab ettevõte paigaldada järgmise viie aasta jooksul kokku vähemalt 50 megavati jagu päikesepaneele. Ta lisas, et kuna Eesti Energia eesmärk on toota 2022. aastaks 40 protsenti elektrist taastuvatest ja alternatiivsetest allikatest, annavad ka nimetatud päikeseelektrijaamad sellesse oma panuse.

«Kindlasti kavatseme ka edaspidi päikeseenergia tootmisse investeerida ning me vaatame enda võimalike turgudena kogu Läänemere piirkonda, kus Eesti Energia energiamüüjana juba tegutseb,» lausus Kärmas pressiteates.

Päikeseelektrijaamad rajatakse Eesti Energia kasutuses olevatele maadele, aga ka Enefit Greeni elektrijaamade kõrvale ning klientide kinnistutele. Üks päikeseelektrijaam hakkab paiknema näiteks Paldiskis tuulepargi vahetus naabruses. Teine aga Ida-Virumaal Laaskõrves endisel kaevandusalal.

Päikeseelektrijaamad rajatakse ka Iru ja Paide elektrijaama kõrvale. Paarkümmend päikeseelektrijaama asuvad aga Eesti Energia äriklientide juures ja aitavad osaliselt katta klientide elektritarbimist.                                                                          

Elektri tootmine algab päikeseelektrijaamades hiljemalt käesoleva aasta lõpus. Kokku investeerib Enefit Green nimetatud päikeseelektrijaamade rajamisse ligikaudu viis miljonit eurot. Rajatavad elektrijaamad toodavad aastas ligikaudu 6500 megavatt-tundi taastuvelektrit. Sellisest elektri hulgast piisab rohkem kui 2000 keskmise tarbimisega kodumajapidamisele terveks aastaks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles