Omanik puhub Tallinna hipodroomi arendusele elu sisse

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna hipodroom
Tallinna hipodroom Foto: Toomas Huik / Postimees / Scanpix

Aastate eest soiku jäänud plaan rajada Tallinnasse hipodroomi alale mitme tuhande uue korteriga elurajoon on taas uue hoo saanud: arendaja nüüdisajastab projekti ja loodab järgmisel aastal seda ka rajama hakata.

Ajast, mil arendaja Alfa Property üks omanikke Jaan Manitski tuli avalikkuse ette plaaniga Tallinna hipodroomi ligi 19-hektarisele alale elurajoon rajada ja hobuste võidujooksud Harjumaale kolida, on möödas üle kümne aasta, kuid detailplaneeringu üle tekkis vaidlusi, plaan jäi seisma ning hipodroomil kappavad senini hobused, kirjutab ERR.

Siiski ei tähenda see, et ettevõte oleks loobunud kavatsusest piirkond elurajooniks ehitada, rääkis Alfa Property juhatuse liige Jaanus Mikk, lisades, et nad on juba aasta otsa seal infrastruktuuriga tegelenud.

2011. aastal kehtestatud detailplaneering näeb ette, et aadressile Paldiski maantee 50 ehitatakse kahe- kuni 13-korruselised hooned, seejuures kõrgemad majad tulevad Paldiski maantee äärsetele kruntidele, mis jäävad vanalinna vaatekoridorist väljapoole.

Alale on ette nähtud ka üks vaatekoridor-tänav suunaga Merimetsa teelt Toompea suunas Pika Hermanni torni poole, samuti tulevad piirkonda büroopinnad, lasteaed-perekeskus ja spordikeskus.

Miku sõnul jäävad arenduse mahud samasuguseks nagu varem kavandati, kuid praegu tegeldakse sellega, kuidas lahendada sadevete ära juhtimist, kanalisatsiooni, tuua elektrit ja vett. Hipodroomi linnast välja kolimisega ei kiirustata - kõigepealt soovib arendaja taristuküsimused ära lahendada ja siis sellele keskenduda.

Loe pikemalt ERRist

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles