Euroopa pangandusjärelevalve kinnitas, et alustas Danske skandaali uurimist (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lipud Danske Eesti peakontori ees
Lipud Danske Eesti peakontori ees Foto: Ints Kalnins / Reuters/Scanpix

Euroopa Pangandusjärelevalve (EBA) teatas esmaspäeval, et on hakanud tegema esialgseid järelepärimisi selle kohta, kuidas Taani pangandusjärelevalve on ulatuslikus rahapesus kahtlustatud Danske Banki tegevust monitoorinud, kirjutab ERRi uudisteportaal.

«Me oleme tegemas esialgseid järelepärimisi Euroopa Liidu seaduste rikkumise asjus seoses Danske Banki juhtumiga Taanis,» vahendas Reuters EBA eesistuja Andrea Enria sõnu Euroopa Parlamendis.

Eelmisel kuul avalikuks tehtud Danske siseraporti kohaselt tehti aastatel 2007-2015 Eesti filiaali kaudu tehinguid 200 miljardi euro eest ning paljusid nendest tehingutest peetakse praegusel hetkel kahtlasteks.

Skandaali tõttu astus ametist tagasi Danske Banki juht Thomas Borgen ning mitmel pool Euroopas Liidus on võetud suurema tähelepanu alla finantssektorit puudutavad reeglid kontrollmehhanismid. Muuhulgas pole välistatud, et EBA võib juhtunu tõttu saada endisest suuremad volitusedrahapesuga võitlemiseks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles