Kinnisvaraturg tõmbas pidurit üle Eesti (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väga kalli kinnisvara müümine on Eestis pikk ja keeruline protsess.
Väga kalli kinnisvara müümine on Eestis pikk ja keeruline protsess. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tänavu septembris langes Tallinnas nii tehingute arv kui ka nende rahaline maht. Kokku tehti Tallinnas septembris 762 tehingut, mille kogusumma oli 80,3 miljonit eurot. Mullu samal ajal tehti korteritega 824 tehingut summas 82,1 miljonit eurot.

Ka üle-eestiliselt oli kinnisvaraturg languses. Kokku tehti septembris väljaspool Tallinnat 1050 tehingut summas 48,6 miljonit eurot. Möödunud aasta samal ajal oli 1087 tehingu kogusumma 44,6 miljonit eurot.

Tõsi, Tallinna korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis septembris aastaga 4 protsenti 1823 euroni, selgub maa-ameti statistikast.

Võrreldes augustiga tõusis ruutmeetri keskmine hind 1,8 protsenti. Ruutmeetri mediaanhind kasvas Tallinnas aastaga 7,3 protsenti ja võrreldes augustiga 3,8 protsenti 1778 euroni.

Eestis, välja arvatud Tallinnas, tõusis korteri keskmine ruutmeetri hind septembris aastaga 8,7 protsenti 753 euroni, kuid võrreldes augustiga langes väljaspool Tallinna asuva ruutmeetri keskmine hind 5,8 protsenti.

Ruutmeetri mediaanhind oli septembris väljaspool Tallinnat 580 eurot ehk 6,4 protsenti kallim kui mullu, kuid võrreldes augustiga langes mediaanhind 22 protsenti.

Maa-ameti statistika andmed võivad andmete korrigeerimisel muutuda.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles