Kaugküttepakkujad tahavad võrgutasu küsima hakata (2)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaugkütte hind tuleks lüüa kaheks
Kaugkütte hind tuleks lüüa kaheks Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Eesti kaugküttepakkujad otsivad võimalusi kehtestada kahetariifiline küttehind, mis tähendaks, et võrgutasu peab maksma ka see, kes oma kütet sisse ei lülita, vahendas ERR.

Eesti kaugküttepakkujad soovivad üle minna kahetariifilisele hinnapoliitikale, kus tarbimis- ja võrgutasud oleks eraldatud. Enim mõjutaks see neid, kes kasutavad kaugkütet vaid külmadel talvekuudel lisaküttena.

Eestis kasutatakse üha enam kombineeritud küttelahendusi, mis tähendab, et tarbija toetub suuremas osas soojuspumbale ning kaugküte lülitatakse sisse alles siis, kui soojuspumbast enam ei piisa. Sestap soovivad kaugküttepakkujad jagada küttehinnad kaheks – võrgutasuks ja tarbimispõhiseks tasuks. Ehk lihtsustatult, küsida raha nii nagu küsitakse praegu elekrienergia eest ning võrgutasu peaks maksma ka nendel kuudel, mil kogu hoone küttevajadus tagatakse kohapeal.

Loe pikemalt ERRist.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles