Danske tippjuht vahetati börsi järelvalvest välja

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnu Vanajuur.
Tõnu Vanajuur. Foto: Erakogu

Nasdaq Tallinna börsi nõukogu valis börsi noteerimis- ja järelevalvekomisjoni uueks liikmeks Baltcapi tegevjuhi Peeter Saksi, kes asendab Danske skandaali tõttu lahkunud Tõnu Vanajuurt.

Muudatusejärgselt kuuluvad komisjoni veel Eesti Advokatuuri esimees Hannes Vallikivi, Ellex Raidla partner Sven Papp, AS Kawe Kapitali partner Kristjan Hänni, Eesti Eelarvenõukogu aseesimees Andrus Alber, Big Data Scoring Oy tegevjuht Erki Kert, Eesti Panga finantsturgude juht Fabio Filipozzi, teatas Nasdaq.

Komisjoni ülesanneteks on väärtpaberite noteerimine ja kauplemisele võtmine ning noteerimise ja kauplemise lõpetamine, samuti reglemendi alusel börsiemitentidele ja börsi liikmetele sanktsioonide määramine.

Danske Banki ettevõtete panganduse endine juht Tõnu Vanajuur teatas juulis oma tagasiastumisest börsi järelevalvekomisjonist seoses meedias avaldatud artiklitega Danske Eesti rahapesu teemal.

Vanajuur töötas Danske ja Sampo pangas 15 aastat, tema viimane tööpäev Danske Balti ettevõtete panganduse juhina oli aprillis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles