Ruhnu laeva peamasin kanti maha (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Runö.
Runö. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Ruhnu liinil sõitva katamaraanparvlaeva Runö vana peamasin, mille rikke tõttu jäi laev kai äärde pea kolmeks nädalaks, taastamisele ei kuulu ning seega kantakse see maha.

«Runö vana peamasin on purunenud ulatuses, mis mõistlike kuludega enam taastamisele ei kuulu,» ütles Kihnu Veeteede juhatuse liige Andres Laasma.

Seda vaatamata sellele, et majandus- ja taristuminister Kadri Simson ütles veel tänavu juunis, et vana peamasin jääb pärast remonti tagavaraks.

Laasma sõnul töötatakse praegu majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi, veeteede ameti ja maanteeametiga välja plaani, et osta veel üks uus varu peamasin vältimaks edaspidiseid pikaajalisi tõrkeid liiniveos.

Runö jäi peamasina rikke tõttu Pärnusse kai äärde 23. juunil ning asus liinile tagasi 13. juulil. Remonti vajanud peamasin vahetati välja uuega, peamasina väljavahetamine läks seejuures maksma veidi üle 100 000 euro. Laasma märkis, et uus peamasin töötab praegu tõrgeteta.

Runö ehitas 2012. aastal käibemaksuta 3,2 miljoni euro eest Saaremaa ettevõte Baltic Workboats AS.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles