Roheline kullapalavik: Kanada virgutab kanepiturgu (1)

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanada kanepiettevõtte Hexo Corp töötaja tegeleb kanepitaimedega, millest valmistatavad tooted tõotavad tervislikuma alternatiivina alkoholile ja karastusjookidele tulevikus suurt konkurentsi pakkuda.
Kanada kanepiettevõtte Hexo Corp töötaja tegeleb kanepitaimedega, millest valmistatavad tooted tõotavad tervislikuma alternatiivina alkoholile ja karastusjookidele tulevikus suurt konkurentsi pakkuda. Foto: CHRIS WATTIE/REUTERS

Kanepitarvitamise peatne legaliseerimine Kanadas on toonud kaasa omamoodi kullapalaviku, millest üritavad osa saada paljud rahvusvahelised suurettevõtted ja investorid. Nende koostööpakkumistest on kohalikud kanepikasvatajad hoogu juurde saanud.

Kanada legaliseerib esimese arenenud riigina 17. oktoobril kanepi meelelahutusliku tarvitamise, millest saab paljude turuanalüütikute sõnul kiiresti väärtuselt kümnetesse miljarditesse dollaritesse ulatuv turg. Rohelisele rongile on otsustanud hüpata terve hulk suuri jaehiiglasi, kes jooksevad nüüd Kanada kanepikasvatajatele tormi, et esimesena nende turupositsioonilt kasu lõigata.

​Magusad aktsiad

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles