Skandaalne RKASi endine juht Urmas Somelar asus suurettevõtja Hillar Tederi teenistusse

Vilja Kiisler
, erikorrespondent
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Somelar.
Urmas Somelar. Foto: Sander Ilvest

Skandaaliga Riigi Kinnisvara ASi juhi kohalt lahkunud ja pärast seda lühikest aega Versobankis töötanud Urmas Somelar on asunud Hillar Tederi ettevõtte Arricano nõukogu liikmeks.

„Minu telefoninumber on avalik,“ vastas Somelar küsimusele, kuidas Hillar Teder tema nõukogusse kutsumise peale tuli. Kuna ettevõte on registreeritud Küprosel ja noteeritud Londoni börsil, tähendab Arricano nõukokku kuulumine Somelarile nii Londoni- kui ka Küprose-reise.

Enne, kui viimati Aivo Adamsoni tüüritud Versobank kinni pandi, jõudis Urmas Somelar kuuluda selle juhatusse, vastutades panga riskijuhtimise eest. 2017. aastal lahkus Somelar skandaaliga Riigi Kinnisvara ASi juhi kohalt, kui selgus, et ta oli minister Mailis Repsi nimetanud peast rasedaks. Pisut varem põhjustas Somelar pahameeletormi väljaütlemisega, et üle 45-aastased inimesed ei ole enam õppimisvõimelised. Enne RKASi asumist on Tartu Ülikooli lõpetanud Somelar töötanud Swedbankis.

Arricano Real Estate on Ukraina olulisemaid kinnisvaraarendajaid ning keskendunud kaubandus- ja meelelahutuskeskuste rajamisele. Arricano lõplik kasusaaja on Hillar Teder. Septembri lõpul avaldatud finantstulemustes teatab Arricano Real Estate PLC tulude 15protsendilisest suurenemisest, tänavu esimesel poolaastal ulatusid tulud 14,8 miljoni USA dollarini.

Somelar tegutseb ka juhtimiskonsultandina, osutades teenuseid ettevõtte US Juhtimine alt.  Selle aasta sügisel on Somelar loonud ka Whitelabel OÜ nimelise ettevõtte, millel seni tegevust pole. Somelari sõnul on see loodud kindla tehingu tarvis, millest veel rääkida ei saa, ja peagi selle omanikud vahetuvad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles