Nortal kaasas võlakirjaemissiooniga 12 miljonit eurot

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Alamäe
Priit Alamäe Foto: Joakim Klementi

Rahvusvaheline tarkvara- ning ärikonsultatsioonide ettevõte Nortal kaasas institutsionaalsetelt investoritelt Soomes ja Balti riikides võlakirjade emiteerimisega 12 miljonit eurot, mida ettevõte kasutab muuhulgas USA ettevõtte Dev9 ostu finantseerimiseks ja Saksamaal tegevuse laiendamiseks.

«On hea meel, et kahel järjestikusel aastal läbi viidud võlakirjaemissioon on tõestanud, et investorite huvi ettevõtte vastu on kõrge ning meie tulemused on tekitanud neis usalduse ja kindlustunde. Lähiajal Tallinna börsil võlakirjade noteerimise kavatsust meil ei ole,» ütles Nortali juhatuse liige Andre Krull BNS-ile.

Võlakirjad on 5-protsendise intressimääraga ning lunastustähtpäevaga 25. mai 2022. Võlakirjaemissiooni korraldas Evli Bank, märkimist viis läbi Redgate Capital.

Kolmapäeval teatas Nortal USA pilveteenustele spetsialiseerunud tarkvara- ja konsultatsiooniettevõtte Dev9 ostust, kuid selle tehingu maksumus ei kuulu avaldamisele. Seda tehingut finantseeriti võlakirjaemissiooniga, kus osalesid olulisel määral muuhulgas ka Swedbanki ja SEB pensionifondid.

Krulli sõnul on Nortal viimase paari aastaga sisenenud uutele turgudele Rootsis, Araabia Ühendemiraatides, Saksamaal ning USA-s kui ka laiendanud oma tegevust teistes sihtriikides.

«Näeme suurt potentsiaali USA-s ning soovime ka edaspidi viia teenuseid uutele turgudele ja kasvada koduturgudel. Uuest aastast lähemalt on täna veel vara rääkida,» ütles Krull.

Möödunud aastal kaasas Nortal võlakirjade emissiooniga 15 miljonit eurot, kaasatud kapitali kasutas ettevõte kasvu finantseerimiseks ja varasemate kohustuste refinantseerimiseks.

Nortali aktsionärid ostsid 2016. aastal Enterprise Investors investeerimisfondilt ja LHV pensionifondidelt tagasi 50 protsenti grupi aktsiatest, omandades ettevõttes taas täisosaluse. Samaaegselt suurenes aktsionäride ring ning möödunud aasta seisuga kuulus Nortali aktsionäride hulka 34 ettevõtte töötajat.

Nortali konsolideeritud müügitulu oli mullu 48,3 miljonit eurot ning tegevuskasum 5,3 miljonit eurot. Ettevõte pakub strateegiliste muutuste ja tehnoloogia täisteenust, Nortali klientide hulka kuuluvad valitsused ja juhtivad ettevõtted üle maailma. Nortal teostab projekte ligi kahekümnes riigis ning ettevõttes töötab enam kui 700 inimest, kes viivad ellu projekte Euroopas, Lähis-Idas, Aafrikas ja Põhja-Ameerikas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles