Bussijuhid: palk on nii väike, et amet pole noortele enam atraktiivne (2)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noored bussijuhid on muutumas harulduseks.
Noored bussijuhid on muutumas harulduseks. Foto: Mihkel Maripuu

Transpordi Ametiühingusse kuuluvad bussijuhid kirjutasid murekirjas ministeeriumitele, et bussijuhtide palgad on ajale jalgu jäänud, mistõttu pole amet enam noorte seas sugugi atraktiivne.

Transpordi Ametiühingusse kuuluvad bussijuhid pöördusid riigikogu, maanteeameti ja majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi ja tööandjate poole, et taotleda riigipoolset tuge bussijuhtide palgaläbirääkimistel bussijuhtide palgatõusuks lisaraha leidmisel.

Ametiühing näeb, et tänases seisus on võimalik bussijuhtide palgaläbirääkimisi konstruktiivselt pidada ainult kolmepoolselt, kuna bussisektor on pikki aastaid olnud bussijuhtide palkade osas kriisis.

«Valdkond on terava konkurentsi tõttu alarahastatud ja bussijuhtide töötasud on ajale jalgu jäänud. See omakorda on tinginud selle, et bussijuhi amet pole enam noortele atraktiivne ja tänaste bussijuhtide keskmine vanus on iga aastaga järjest tõusnud. Lõpuks väljendub see ka liiklusohutuses,» leidsid nad.

Transpordi Ametiühing alustas Autoettevõtete Liiduga läbirääkimisi värske laiendatud valdkondliku kollektiivlepingu sõlmimiseks, mille tingimused on täitmiseks kohustuslikud kõigile turuosalistele. Esimene läbirääkimiste voor Transpordi Ametiühingu ja Autoettevõtete Liidu vahel toimub 10. oktoobril.  

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles