Eestis ebaõnnestunud Superbus vahetas Soomes omanikku

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Šoti miljardärile Brian Souterile kuuluv odavbussifirma SuperBus.
Šoti miljardärile Brian Souterile kuuluv odavbussifirma SuperBus. Foto: Eero Vabamaegi/

Kaks aastat tagasi Eesti turul pillid kokku pakkinud Šoti ettevõtja Brian Souteri bussifirma Superbus vahetas Soomes omanikku.

Nimelt ostis Soome suurim bussifirma Koiviston Auto hiljaaegu Superbusi Soome haru, mis tegutseb Onnibus.com kaubamärgi all. Uus omanik lubas, et odavbussifirmana tuntud Onnibus piletihinnad ei tõuse, kirjutab Yle.

Onnibusi juht Lauri Helke ütles, et ülevõtmine tähendab kahe ikoonilise Soome bussifirma ühinemist. Kuna Onnibusi kaubamärk jääb alles, lootis mees, et nad saavad uue omaniku käe all kiiremini areneda ja paremini oma äriideid ellu viia.

Koiviston Auto juht Antti Norrlin kiitis Onnibusi senist agressiivset turundust, aga ka firma uudset hinnastamismudelit ja suurt võimekust pileteid just interneti teel müüa. 

Onnibus alustas Soomes tegevust 2011. aastal. Nende möödunud aasta käive küündis 30 miljoni euroni. Ettevõttest töötab 230 töötajat.

Eestis Superbusil nii hästi ei läinud. Nad lõpetasid nad pärast aasta aega tegutsemist 2016. aasta suvel liinide opereerimise, viidates vähesele koostööle maanteeametiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles