Galerii: aasta ettevõtte tiitliga pärjati Cleveron

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Aasta ettevõtteks kuulutati tänasel auhinnagalal kõrgtehnoloogilisi pakiautomaate arendav ja tootev Cleveron AS, kes sai ka aasta disaini rakendaja ja uuendaja tiitli.

Cleveron pakub pakkide haldamiseks robotlahendusi, mis on kasutamisvalmis ja oma kvaliteeti tõestanud näiteks jaekaupleja Walmarti ning moekaupade müüja Zara juures. Cleveroni pakirobotid võimaldavad hoiustada suurel hulgal pakke väikese pinna peal, toimetavad paki koodi sisestamise peale kätte sekunditega ja seejuures ei vaja paki saaja klienditeenindaja abi. 

Cleveroni pakirobotid on oma olemuselt nii unikaalsed, et alates 2015. aastast on need üle maailma esitanud enam kui 50 intellektuaalomandi taotlust. Lisaks on ettevõttel põhimõte, et nad müüvad oma tooteid ainult enda kaubamärgi alt – kõik kliendi kasutuses olevad robotid kannavad Cleveroni logo. Cleveroni pakirobotite tööd jälgitakse kaughalduse teel ja tarkvaralised probleemid ükskõik millises maailma nurgas saab lahendada distantsilt Viljandi arenduskeskusest. 

Cleveron on mõne aastaga kasvanud kolmekordseks. Kui 2016. aasta lõpus töötas ettevõttes 50 inimest, siis 2018. keskpaigaks on Cleveronis 147 töötajat. Firmal on kaks kontorit, üks Tallinnas ja teine Viljandis. 2017. aastal alustati Viljandis asuva arenduskeskuse laienemise plaanidega ning uus ehitis valmib 2018. aaasta varasügisel. Ka pealinnas asuv kontor kolib aasta lõpuks suuremale pinnale.

EASi juhatuse esimehe Alo Ivaski sõnul on aasta ettevõtte Cleveroni taga inspireeriv lugu, kus kõva tööga on nullist üles ehitatud kasvav äri. «See on kõrgtehnoloogiline ettevõte Viljandimaalt, mis on lahti murdnud maailma kõige suuremate kaubakettide uksed,» ütles Ivask ja lisas, et ettevõtte sihid on veelgi kõrgemal.

Eesti Tööandjate Keskliidu juhataja Toomas Tamsari sõnul on võitja puhul tegu justkui Leiutajateküla Lotte raamatu pildikesega. «Kuskil Leiutajatekülas mõtlevad leiutajad välja masinavärgi, mis teeb rõõmu kogu maailmale. Selliseid ägedaid näiteid otsimegi,» ütles Tamsar.

Eesti Kaubandus-Tööstuskoja juhatuse esimees Toomas Luman ütles, et edukatesse ettevõttesse panustatakse palju aega, teadmisi ja raha ning sellega luuakse uusi väärtusi tervele Eesti ühiskonnale ja majandusele. «Selleks, et ettevõtjatel jätkuks indu ja jaksu igapäevaselt panustada on tähtis neid märgata ja tunnustada,» märkis Luman.

Aasta ettevõte valiti EASi ja Eesti Tööandjate Keskliidu konkursi «Ettevõtluse auhind» ning Eesti Kaubandus-Tööstuskoja konkursi «Konkurentsivõime edetabel» parimate seast.

Žüriisse kuulusid ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Rene Tammist, Eesti Panga president Ardo Hansson, Rektorite Nõukogu juhatuse esimees ja Tallinna Ülikooli rektor Tiit Land, EASi juhatuse esimees Alo Ivask, Vastutustundliku Ettevõtluse Foorumi tegevjuht Kristiina Esop, Kaubandus-Tööstuskoja juhatuse liige ja Chemi-Pharmi juhatuse liige Ruth Oltjer, Kaubandus-Tööstuskoja juhatuse liige ja Cybernetica juhatuse esimees Oliver Väärtnõu ja Tööandjate Keskliidu juhataja Toomas Tamsar. 

Sel aastal konkureerisid aasta ettevõtte tiitlile Cleveron AS, Aston Synthetics OÜ, Thermory AS, Ecometal AS, SA.MET AS, Callisto Group OÜ ja Tallink Grupp AS. 

EASi ja Eesti Tööandjate Keskliidu konkursi «Ettevõtluse auhind 2018» võitjad:

  • Aasta uuendaja: Cleveron AS
  • Aasta eksportöör: Thermory AS
  • Aasta pereettevõte: Ecometal AS
  • Aasta disaini rakendaja: Cleveron AS
  • Aasta välisinvestor: Aston Synthetics OÜ

Eesti Kaubandus-Tööstuskoja konkursi «Konkurentsivõime edetabeli 2018» võitjad:

  • Konkurentsivõimelisim suurettevõte - Tallink Grupp AS
  • Konkurentsivõimelisim väike- ja keskmine ettevõte - SA.MET AS
  • Konkurentsivõimelisim mikroettevõte – Callisto Group OÜ

Konkurentsivõimelisimad ettevõtted 2018 tegevusvaldkonniti:

  • Harju Elekter AS, tööstus ja energeetika
  • AS Farmi Piimatööstus, toiduainetööstus
  • Tallinna Kaubamaja grupp AS, jaekaubandus
  • Orlen Eesti OÜ, hulgikaubandus
  • Tallink Grupp AS, turism
  • AS Kapitel, kinnisvara
  • Merko Ehitus AS, ehitus
  • Nortal AS, side, kommunikatsioon ja IT
  • Sillamäe Sadam AS, teenindus
  • Infragate Eesti AS, projekteerimine ja arhitektuur

Eesti parimate ettevõtete tunnustamise pidulikku galat korraldavad Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus, Eesti Kaubandus-Tööstuskoda ja Eesti Tööandjate Keskliit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles