Kinoketi omanik: Eesti pankadel on liiga palju võimu (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kosmos IMAX suuromanik Tatiana Tolstaya.
Kosmos IMAX suuromanik Tatiana Tolstaya. Foto: Tiit Mõtus

Cinamoni kinoketi omanik ja tegevjuht Tatiana Tolstaya kritiseeris Eestis tegutsevaid panku, leides, et need blokivad ettevõtete tegevust, keeldudes firmadele pangakontosid avamast.

«Eelmine aasta oli pankadega suuri probleeme, uute regulatsioonide valguses muutusid pangad justkui hulluks,» rääkis Tolstaya BNSile. «Pankadel on rohkem võimu kui kunagi varem,» lisas ta.

«Ettevõtetel on väga raske jõuda oma eesmärkideni, kui pank blokib ettevõtte tegevust mitmeks kuuks. Juba lihtsalt ellu jääda on väga raske,» lisas ta.

Tema hinnangul on antud küsimuse lahendamine Eesti riigi jaoks väga oluline, et näidata Eestit kui hea majanduskeskkonnaga riiki, kuhu tasub investeerida. Samas kiitis Tolstaya mitut riigi pakutavat digilahendust, kuid nentis ikkagi, et kui pangad blokivad äride kasvu, siis ei ole nendest mingit kasu.

2005. aastal asutatud Cinamon Holding kuulub läbi DLT Capitali Malta kodakondsusega Tatiana Tolstayale. 2018. aastal on Cinamonil kaheksa kino 39 saaliga, möödunud nädalal avas ettevõte uue kino Helsingis ning lähiajal avatakse uus kino ka Tallinnas ning Soome kõige uuem kino Helsingis Tripla keskuses valmib aasta hiljem. Cinamonis töötab umbkaudu sada inimest.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles