Nordea teatel nemad Balti riikide rahapesu asjus uurimise all ei ole (3)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordea peakorter.
Nordea peakorter. Foto: Jessica Gow/TT

Põhjamaade suurim pank Nordea teatas neljapäeval, et nende andmetel pole nad uurimise all seoses võimaliku rahapesuga Balti riikides, vahendab ERR.

«Meie praeguste andmete kohaselt ei ole Nordea võimude uurimise all seoses rahapesuga Balti riikides,» kinnitas Nordea pressiesindaja e-kirjas Reutersile. «Meil on head suhted ja jätkuv dialoog võimuesindajatega kõikides riikides, kus me tegutseme,» lisas ta.

Taani meedia kirjutas kolmapäeval, et Nordea panganduskontserni kahtlustatakse seotuses ulatusliku rahapesuga, mis puudutab üht klienti Venemaalt ja Belizes registreeritud ettevõtet.

Ajalehe Copenhagen Post ja Yle teatel on Taani majanduskuritegude tegelevad ametivõimud juba neli aastat uurinud juhtumit, mis puudutab Venemaalt pärit klienti, firmat Belizes ja umbes 320 miljoni Norra kroonini (rohkem kui 34 miljoni euroni) ulatuvat väidetavat rahapesu.

Loe edasi ERR uudistest.

Täpsustus: Esialgne väide, et Nordea on seoses rahapesuga uurimise all olemist tunnistanud, osutus ekslikuks, sest ERR sai sellest valesti aru.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles