Tööandjad valimistest: meile näidatakse palju Powerpointi, kus pole ei powerit ega pointi (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Kuuli.
Tiit Kuuli. Foto: Foto: Meeli Küttim

Ehitusettevõtja ja Eesti Tööandjate Keskliidu esimees Tiit Kuuli ärgitas konverentsil Äriplaan 2019 Eesti inimesi ja ettevõtjaid rohkem kaasa rääkima riigi juhtimises.

«Tööandjad kuulutavad välja konkursi uue töökoha täitmiseks, aga inimesed ei kandideeri,» kirjeldas Kuuli praegust tööjõukriisi, kuid lisas seejuures, et kohe-kohe algab üks väga populaarne konkurss 101 ametikohale. Viidates kevadel eelseisvatele riigikogu valimistele märkis ta, et tööandjaks neile 101 inimesele oleme me kõik.

«Meie kõigi rahakotiga tegutsetakse riigi juhtimisel,» lisas tööandjate keskliidu esimees. «Meile näidatakse palju Powerpointi, kus pole ei power’it ega point’i,» võttis Kuuli valimiste perioodi kokku.

Kuuli sõnul peaks poliitikutelt sarnaselt tööintervjuuga küsima raskeid ja ebamugavaid küsimusi, et teha kindlaks, kas isik ikka sobib rahvast teenima. «Ettevõtjatena olema harjunud hoolikalt inimesi endale tööle valima, samuti tuleb teha ka poliitikutega,» ütles ta.

«Meie edu tugineb naaberriikidele ja paradoksaalselt ka tööjõukriisile,» märkis Kuuli ja lisas, et järgmise majanduskriisi saabumine on vaid aja küsimus.

Tema sõnul ei panusta riik praegu mitte pikaajalisele arengule, vaid hoopis olemasoleva hoidmisele ja ümberjagamisele, seda suunda tuleb Kuuli sõnul aga hakata nüüd muutma.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles