Eesti Pank: finantsinspektsioonil oli Danske rahapesu avastamisel keskne roll (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Panga president Ardo Hansson
Eesti Panga president Ardo Hansson Foto: PEETER LANGOVITS / PEETER LANGOVITS/Scanpix

Eesti Panga presidendi Ardo Hanssoni hinnangul on Eesti Finantsinspektsioonil olnud Danske panga rahapesu asja väljatulemisel keskne roll ja Eestis on kontroll rahapesu tõkestamiseks heal tasemel.

«Kui kogu Danske saagale otsa vaadata, et miks see äri kinni pandi, miks me üldse tegeleme selle teemaga, siis see on selle pärast, et sellele sai jälile finantsinspektsioon,» ütles Ardo Hansson Äripäeva korraldatud Äriplaan 2019 konverentsil.

Hansson hindab finantsinspektsiooni tööd kõrgelt ning lisab, et Danske puhul on väga oluline aru saada, et tegemist oli Taani Danske panga filiaaliga, mitte tütarettevõttega ning seetõttu on rahapesu eest vastutavad pank ja Taani järelevalveasutused.

Samuti rõhutas Hansson, et Danske rahapesu toimus minevikus ning see sai 2015. aastal lõpu, kui Danske siinse mitteresidentide äri oluliselt koomale tõmbas. «Täna on seis minu arvates hea,» lisas ta.

Veel tõi Eesti Panga president välja ühiskonna diskursuse kiire muutuse. Kui veel mõned kuud tagasi kurdeti, et Eesti pangad on liiga karmid ega ava välismaalastele kontosid, siis nüüd räägivad samad inimesed vastupidist juttu. «Minu meelest peaksid pangad üldiselt konservatiivsed olema,» märkis Hansson.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles