Rikaste TOP: Škoda tagaistmelt krüptomiljonäriks (1)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krüptoraha.
Krüptoraha. Foto: NICOLAS DATICHE/SIPA/NICOLAS DATICHE/SIPA

Esimesed Äripäeva Rikaste TOPi jõudnud krüptoettevõtjad, kes tahavad rajada krüpto- ja tavapanka Polybius, ennustavad krüptoraha kodus kaevandamise surma ning plaanivad jõuda ise tööstusliku kaevandamise maailma esiviisikusse.

Tehnikanohikust Sergei Potapenko (vara väärtus 9 mln eurot), eelmises elus tooraine kaupleja ametit pidanud Ivan Turõgin (vara väärtust 14,9 mln eurot) ning pea kümme aastat Credit Suisse'is Zürichis ja Londonis töötanud Anton Altement on kolm lapsepõlvesõpra Jõhvist, kellel on krüptomaailmas suured plaanid: nad tahavad luua investoritelt kogutud 32 miljoni dollari abil krüpto- ja tavavaluutaga tegeleva panga Polybius ning sihivad tööstusliku krüptokaevandamise mahuga maailma esiviisikut, mis on praegu tugevalt hiinlaste käes.

Esialgu tuleb Polybius siiski makseasutusena, mitte veel pangana.

Potapenko ja Turõgin jõudsid sel aastal esimeste krüptoettevõtjatena ka Äripäeva Rikaste TOPi. Nende sõnul on edetabelisse kuulumine suur au, kuid nende plaanid on siiski palju suuremad.

Loe edasi Äripäevast.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles