Soome rahapesu kriminaalasjas ilmnes uusi seoseid Eestiga (1)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome politsei
Soome politsei Foto: ALESSANDRO RAMPAZZO / AFP/Scanpix

Kui nädal tagasi avalikustas «Pealtnägija» oma veebilehel, et üks Soomes rahapesus kahtlustatuna kinnipeetuist on Eesti kodanik Boriss Iljitšov, siis nüüd õnnestus saatetegijail koostöös ajakirjaga Suomen Kuvalehti kätte saada hulk dokumente, mis näitavad, et Eesti seoseid on veel, kirjutab ERR.

Poolteist nädalat tagasi rullus Turu saarestikus lahti midagi sellist, mida soomlased on harjunud nägema märulifilmis. Otsiti läbi kümneid hooneid, krunte ja koguni saari, mis kuulusid Vene taustaga ettevõttele Airiston Helmi ehk Airisto Pärl. Väljas olid helikopterid, paadid, automaatrelvad ja isegi kaitsevägi, vahendas «Pealtnägija».

Ehkki ametlikes kommentaarides jäid Soome uurijad napisõnaliseks ja rõhutasid, et uuritakse rahapesu ja maksupettust, hakkasid vohama spekulatsioonid, et selle varjus juuritakse välja Vene välisluure platsdarmi. 

Loe edasi ERR uudistest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles