Läti ja Leedu välisminister: Rail Baltic on lõimumiseks oluline (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rail Balticu monument Kaunase raudteejaamas.
Rail Balticu monument Kaunase raudteejaamas. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Rail Balticu kiirraudtee projekt on oluline regiooni majanduse ja lõimumise jaoks Euroopa Liiduga, ütlesid Läti ja Leedu välisminister kolmapäeval Riias pressikonverentsil.

Kuigi Läti ja Leedu välisministeerium ei ole projekti eest vastutavad, siis peavad mõlemad seda siiski väga tähtsaks, ütles Läti välisminister Edgars Rinkēvičs.

«Loodame, et projekti uus tegevjuht määratakse ametisse nii vara kui võimalik. Meil on soov jätkata selle projekti jõustamisega ja me teeme kõik, mis suudame, et see saaks jätkuda,» ütles Rinkēvičs.

Rinkēvičs sai enda sõnul kinnitust oma Leedu ametivennalt Linas Linkevičiuselt, et Leedu on alustanud Lätti viiva Mažeikiai-Renge raudteelõigu taasrajamist. Lätti visiidile saabunud Linkevičius kinnitas samuti, et peab Rail Balticu projekti oluliseks.

Septembris teatas Rail Balticu rajamise koordineerimiseks loodud Baltimaade ühisfirma RB Raili tegevjuht Baiba Rubesa, et astub juhikohalt koheselt tagasi, seda vahetult enne ta ametiaja lõppu oktoobris.

Rail Balticu projekt näeb ette Euroopa rööpmelaiusega raudtee ehitamise Tallinnast Poola-Leedu piirini. Projekti maksumuseks on hinnanguliselt 5,8 miljardit eurot.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles