Eestlastele tuttav kohvikukett müüdi norrakatele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Caffeine'i flat white.
Caffeine'i flat white. Foto: Albert Truuväärt

Norra ettevõte Reitan Conveniene, millele kuulub näiteks Eestis R-kiosk, ostab Lätis, Leedus ja Eestis tegutseva Caffeine kohvikuketi.

Müüjaks on Baltikumi era- ja riskikapitaliettevõte Baltcap ja Leedu UAB Keturi Kambariai. Reitan Convenience omab Narveseni, R-kioski ja Lietuvos Spaudosi kioskide ja väikepoodide kette. Tehing vajab konkurentsiametite heakskiitu. Maksumust nad ei avalda, teatasid pooled.

«Caffeine Roasters on üks tugevamaid kohvibrände Baltikumis, olles tuntud oma kvaliteetse kohvi ja hea teeninduse poolest. Lisaks paiknevad ettevõtte kohvipoed suurepärastes asukohtades. Meie eesmärk on oma äri Baltikumis kasvatada ja otsime võimalusi, et tulevikus viia Caffeine Roasters bränd ka teistesse riikidesse,» ütles Reitan Convenience tegevjuht Johannes Sangnes pressiteates.

Caffeine Roasters asutati 2007. aastal Vilniuses. Kett opereerib Eestis, Lätis ja Leedus kokku 60 müügipunktiga, tehes ettevõttest suurima kohviketi Baltikumis. Caffeine Roastersi esindaja Nidas Kiuberise sõnul on Reitan Convenience pikaajaline omanik, mis on edukalt tegutsenud teistes Baltikumi mugavuskaubanduse segmentides.

Oma 531 kauplusega ja tuttavate kaubamärkidega nagu R-Kiosk, Narvesen ja Lietuvos Spauda, omab Reitan Convenience Baltimaades juba tugevat positsiooni. «Caffeine Roastersi omandamine on meie jaoks loomulik areng, mis aitab meil kohalolekut Baltikumis tugevdada. Veelgi enam, see on üks osa meie visioonist kasvada suurimaks mugavuskaubanduse ettevõtteks Euroopas,» lisas Sangnes.

Tehingut nõustasid Porta Finance ja Ellex Valiunas. Baltcapi jaoks on tegemist selle aasta viienda investeeringust väljumisega Magnetic MRO, Runway BPO, Trev-2 Grupi ja Kelprojektasi järel.

Reitan Grupp koosneb viiest sõltumatust äriüksusest: REMA 1000, Reitan Convenience, Uno-X Group, Reitan Property ja Reitan Capital. Reitan Grupi käive 2017. aastal oli 89 miljardit Norra krooni. Reitan Grupis töötab Skandinaavias ja Baltikumis kokku 37 000 inimest.

Reitan Convenience omab 2650 kauplust seitsmes riigis, mille hulka kuuluvad Narvesen Norras, Lätis ja Leedus, 7-Eleven Norras, Rootsis ja Taanis, Northland Norras, Pressbyrån Rootsis, R-kiosk Soomes, R-Kiosk Eestis ning Lietuvos Spauda Leedus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles