Magus sektor: parim palk ligi 9000 eurot kuus

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maasikas.
Maasikas. Foto: Urmas Luik

Andmetöötluse valdkonna mitmed majandusnäitajad on üle Eesti keskmise ning sektori parim palgamaksja suudab töötajatele maksta üle 8000 euro kuus, selgub Äripäeva infopanga koostatud konkurentsiraportist.

Eelmisel aastal maksis sektori kõige kopsakamat palka kaheksa töötajaga Realeyes OÜ, kusjuures aastaga tõusis ettevõtte palk 11%. Realeyes OÜ põhitegevusalaks on emotsioonide mõõtmine veebikaamera kaudu ning kogutud andmete analüüs paremate turundusotsuste tegemiseks, on ettevõte kirjutanud majandusaasta aruandes.

Keskmine brutotöötasu ettevõttes ulatus eelmisel aastal 8732 euroni. Ettevõte ostab suurema osa tööst alltöövõtu korras sisse ning seetõttu võib eeldada, et ettevõtte bilansis näidatakse vaid kõrge keskmise palgaga spetsialiste. Teiste sektori parimate palgamaksjate kuutasud jäävad 2500–3300 euro ringi.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles