Euroopa Parlament kutsub Danske «vilepuhuja» tunnistama

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Howard Wilkinson lahkus 2014. aastal ootamatult Danske Banki ridadest, pakkis eestlannast abikaasa ja lastega asjad ning kolis selgitusi andmata Suurbritanniasse.
Howard Wilkinson lahkus 2014. aastal ootamatult Danske Banki ridadest, pakkis eestlannast abikaasa ja lastega asjad ning kolis selgitusi andmata Suurbritanniasse. Foto: Rauno Volmar, Ekspress Meedia, Scanpix

Euroopa Parlament kutsus 21. novembriks finantskuritegude erikomisjoni kuulamisele tunnistusi andma «vilepuhuja» Howard Wilkinsoni, kes tõi avalikkuse ette Danske Banki rahapesuskandaali.

Danske Balti turuoperatsioonide kunagise juhi Howard Wilkinsoni kui «vilepuhuja» nimi sai meedias avalikuks eelmisel nädalal. Advokaatide sõnul lekitati Wilkinsoni isik meediasse tema nõusolekuta ning seetõttu nõuavad nad nüüd Eesti ja Taani võime üles mehele kaitset pakkuma, kirjutab ERR.

«Howard Wilkinson - nii palju, kui me teame - on põranda alla kadunud. Kuid me oleme loonud temaga kommunikatsioonikanali ning edastame talle ametliku kutse kohe, kui sekretariaat on selle vormistanud,» selgitas erikomisjoni pressiesindaja Jeppe Kofod Reutersile.

Loe edasi ERR uudistest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles