Tööjõupuuduses Saksamaa hakkab vastu võtma rohkem migrante (19)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Migrandid laevaga teel.
Migrandid laevaga teel. Foto: SCANPIX

Tööjõunäljas Saksamaa lihtsustab immigratsioonireegleid, et meelitada ligi välismaalt pärit tööotsijaid, muuhulgas saavad hästiintegreeritud töötavad migrandid võimaluse jääda pikaajaliselt riiki.

Elamislubadeta sisserändajad, kes ootavad otsust asüüli saamise või väljasaatmise kohta võivad saada võimaluse riiki jääda, kui nad on edukalt tööle võetud ning suudavad näidata, et on Saksa ühiskonnaga integreerunud.

Lisaks saavad tööotsijad väljastpoolt Euroopa Liitu, näiteks kokad, metallurgiatöölised või IT-tehnikud tulla kuueks kuuks Saksamaale, et üritada tööd leida, kui nad räägivad saksa keelt.

Ligikaudu 83 miljoni elanikuga riigi tööjõust ei piisa, et Saksa majandust käimas hoida, märkis koalitsioon. «Selle tõttu vajame töölisi kolmandatest riikidest,» selgitas siseminister Horst Seehofer pressikonverentsil strateegiat, mis tuleb heaks kiita ka parlamendis, et see seaduseks saab.

Samas rõhutasid ministrid hoolikalt, et jätkuvalt jääb eraldatuks asüüli- ja tööränne. Saksamaa ühiskond on sügavalt lõhestunud seoses asjaoluga, et alates 2015. aastast on riiki jõudnud enam kui miljon asüülitaotlejat.

Kommentaarid (19)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles