«Venemaal on järel vaid üks oligarh» (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alisher Usmanov.
Alisher Usmanov. Foto: SERGEI KARPUKHIN/REUTERS/SCANPIX

Miljardäri Ališer Usmanovi sõnul pole Venemaal enam pea ühtegi oligarhi, ehkki jätkuvalt on alles üks ettevõtja, kes sai enda äri võimudelt ning omab seda siiani.

"Ma ei talu sõna "oligarh", kuna selles nimetuses on inimese suhtes midagi halvustavat. See on just nagu öelda "kuninganna lemmik". Praegusel juhul on oligarh inimene, kes võttis endale kõik ilma maksmata. Mina pole kunagi elus olnud üks neist," rääkis ta.

Usmanovi sõnul sõidab oligarhivagunis veel ainult üks reisija. "See on juba tühi, aga ta istub üksinda ning reisib edasi," ütles Usmanov telekanalile Rossija 1 antud intervjuus, ent ei soovinud öelda, kellele ta vihjab.

Palvele iseloomustada Roman Abramovitši ja Oleg Deripaskat ütles Usmanov, et nad on suurärimehed, juhtivad ärimehed, parimad ärimehed, talendikad ärimehed ja nii edasi. Ta rõhutas, et ei pea kumbagi meest oligarhiks.

Usmanovile kuuluvad metallihiid Metalloinvest, kirjastus Kommersant, suurosalus Vene suuruselt teises mobiilioperaatoris Megafon ning internetifirmas Mail.Ru.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles