Tallinna Sadama aktsia on teinud ilusa tõusu

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Sadama juht Vald Kalm ja peaminister Jüri ratas ettevõtte esimesel kauplemispäeval börsikella löömas.
Tallinna Sadama juht Vald Kalm ja peaminister Jüri ratas ettevõtte esimesel kauplemispäeval börsikella löömas. Foto: Joakim Klementi / Eesti Meedia/Scanpix

Tallinna Sadama aktsiate avalikul esmaemisioonil osalenud investorid peaksid olema rahul, sest investeeringu väärtus on tänaseks kosunud pea veerandi võrra ehk 40 senti aktsia.

Tallinna Sadama aktsia kerkis eile 0,4 protsenti uuele rekordtasemele 2,098 euroni aktsia.

Eile avaldas aktsia esmase analüüsi LHV. Analüütikute Sander Danili ja Gert Siniloo andsid aktsiale ostusoovituse ning nende hinnangul on väärtpaberi õiglane väärtus 2,20 kuni 2,40 eurot, mis tähendab, et aktsial peaks veel tõusuruumi olema viis kuni viisteist protsenti.

Tallinna Sadama aktsiatega hakati kauplema alates 13. juunist. Aktsiate avaliku esmaemissiooni hind oli 1,7 eurot.

Veidi vähem kui nelja kuuga on Tallinna Sadama aktsiaga sooritatud 6240 tehingut, neist 1487 ehk veerand sooritati kauplemise esimesel päeval. Väärtpaberi kogukäive selle aja jooksul on 34 miljonit eurot, sellest üle kolmandiku ehk 12 miljonit eurot tehti kolmel esimesel kauplemispäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles