Facebook: küberrünnak pani ohtu kuni 50 miljonit kasutajat (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaalmeedia platvorm Facebook.
Sotsiaalmeedia platvorm Facebook. Foto: Dominic Lipinski / PA Wire/PA Images / Scanpix

Teisipäeval avastatud programmiviga võimaldas küberkurjategijatel rünnata kuni 50 miljoni Facebooki kasutaja andmeid, teatas sotsiaalvõrgustik.

Ründajad, kelle isikud pole veel kindlaks tehtud, kasutasid funktsiooni, mille abil saab vaadata Facebooki lehte nii, nagu keegi teine seda näeks.

Facebook tunnistab, et praegu pole teada, kas rünnaku alla sattunud kontosid on mingil viisil vääriti kasutatud või kas kasutajaid puudutav informatsioon on sattunud kurjategijate kätesse. Sotsiaalvõrgustik lülitas turvalisuse tagamiseks välja «View as» funktsiooni, mida kurjategijad kasutasid. Facebook informeeris juhtunust ka politseid.

Enam kui 90 miljonit kasutajat olid reedel sunnitud turvalisuse kaalutlustel oma kontolt välja logima.

Ettevõtte turvalisuse eest vastutav Guy Rosen ütles, et viga on parandatud, kuid praegu pole selge, milliseid tagajärgi rünnak võis põhjustada ja kes selle korraldas. «Kuna me alles alustasime uurimist, ei tea me veel, kas neid kontosid kuritarvitati või kas infole pääseti ligi. Me ei tea ka, kes on rünnakute taga või kus nad tegutsevad,» selgitas ta.

«Inimeste privaatsus ja turvalisus on erakordselt tähtis ja meil on kahju, et see juhtus,» lisas Rosen.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles