Elon Musk läheb kohtu alla, Tesla saatus ohus

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elon Musk Tesla Fremonti tehases, taustal Model S.
Elon Musk Tesla Fremonti tehases, taustal Model S. Foto: STEPHEN LAM/REUTERS

USA väärtpaberite ja börsikomisjon (SEC) kaebas Elon Muski kohtusse, süüdistades ärimeest investorite eksitamises ja väärtpaberipettuses. Kui ta süüdi mõistetakse, ei tohi ta samalaadset tööd kunagi teha. Mis saab aga Teslast?

Küsimus on, kas Tesla suudab muutuda kasumlikuks ka ilma Muskita või tuleb hakata jälle raha kaasama. Teine küsimus on, kas investorid oleks üldse nõus ilma Muskita enam Teslale laenama. Just Muski isik on seni võimaldanud Teslal investoritelt palju raha kaasata, hoolimata korduvatest tagasilöökidest tootmistempos. Pärast Muski augustis tehtud börsilt lahkumise säutsu on hakanud isegi kõige lojaalsemate investorite usaldus murenema.

Investoritele ja Tesla fännidele on hakanud aina enam muret tekitama ka Elon Muski vaimne tervis. Musk ütles emotsionaalses intervjuus väljaandele The New York Times, et töötab 120 tundi nädalas ja lahkub harva tehasest. Musk nentis, et tal on probleeme uinumisega ja võtab magamiseks ravimeid. Fännides on nördimust tekitanud ka mehe vastuolulised säutsud Twitteris.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles