Itaalia turud värisevad

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia peaminister Giuseppe Conte.
Itaalia peaminister Giuseppe Conte. Foto: SCREG / Stefano Costantino / MEGA / Scanpix

Milano börs on reede pärastlõunase seisuga kukkunud juba enam kui 4 protsenti, kuivõrd Itaalia parempopulistliku valitsuskoalitsiooni eelarvekava tõi kaasa aktsiate müügilaine.

Itaalia 10 aastaste riigivõlakirjade tootlus on samal ajal ületanud 3 protsendi piiri, võrreldes neljapäevase 2,888 protsendiga.

Itaalia valitsuserakonnad leppisid neljapäeva õhtul kokku, et 2019. aasta eelarvepuudujääk saab olema 2,4 protsenti sisemajanduse koguproduktist (SKP). Eelmine valitsus kavandas puudujäägiks ainult 0,8 protsenti SKP-st.

Euroopa Komisjoni majandus- ja rahandusvolinik Pierre Moscovici kritiseeris reedel Itaalia populistliku valitsuse otsust suurendada eelarvepuudujääki, öeldes, et see tundub olema vastuolus Euroopa Liidu eelarvereeglitega.

"See on eelarve, mis tundub minema kaugemale meie ühiste reeglite piiridest," ütles Moscovici raadiojaamadele BFMTV ja RMC.

Itaalia riigivõlg on praegu 132 protsendi juures sisemajanduse koguproduktist (SKP), jäädes selle näitajaga euroalas alla vaid Kreekale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles