Eesti ostis Kanada pealinna saatkonnahoone

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanada lipp
Kanada lipp Foto: SCANPIX

Välisministeerium omandas Kanada pealinnas Ottawas ligi 900 000 euro eest hoone, kus hakkab tööle Eesti saatkond.

«Tänased Ottawa saatkonna rendiruumid ei vasta saatkonna vajadustele ja tänapäevastele julgeolekunõuetele ning on amortiseerunud, puuduvad esindusruumid. Kaaludes erinevaid üüri- ja ostuvariante leiti, et pikaajaliselt on majanduslikult soodsam kinnisvara omada. Lisaks on omandis oleva pinna puhul paremad võimalused selle saatkonna vajadustele kohandamiseks,» ütles välisministeeriumi pressiesindaja Britta Tarvis neljapäeval BNS-ile.

Ostetud hoone hinnaks oli 868 000 eurot, maja suurus on 309 ruutmeetrit ning kinnistu, millel see paikneb, on 611 ruutmeetri suurune. «Seni elumajana kasutatud hoone osteti juba tänavu veebruaris, kuid dokumentide vormistamine võttis hiljem veel kuid,» selgitas Tarvis.

«Hoone ehitati 1875. aastal ja renoveeriti 1982. aastal, tööde käigus lisati ka juurdeehitus. Siiani eluhoonena kasutuses olev ehitis on hetkel keskmises seisukorras ning renoveerimistööde käigus ehitatakse see ümber saatkonna vajadustele vastavaks esindus- ja büroohooneks,» märkis välisministeeriumi esindaja.  

Hetkel on käimas projekteerimistööd ning vajalike lubade ja kooskõlastuste taotlemine. Hoonesse on kavandatud saatkonna tööde korraldamiseks vajalikud ruumid konsulaarteenusteks, kohtumisteks, tööks ja vastuvõttudeks.  

Uue saatkonnahoone ümberehitustöödega on plaanis alustada 2019. aasta esimeses kvartalis, saatkond peaks ostetud hoones tööd alustama järgmise aasta jooksul.  

Uue saatkonnahoone aadress on 168 Daly Avenue. «Hoone asub Ottawa ajaloolises Sandy Hill’i naabruskonnas, mis on populaarne asukoht paljudele saatkondadele – Eesti uue saatkonna hoone vahetus läheduses hakkavad asuma näiteks Austria ja Brasiilia saatkonnad. Südalinnast idapool asuvas piirkonnas paikneb ka Ottawa Ülikool,» ütles tarvis.

Eesti saatkonnas Kanadas töötavad suursaadik, konsul ja sekretär. Lisaks on Eestil Kanadas kuus aukonsulit, neist kaks riigi suurimas linnas Torontos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles