Riigikogu hakkab arutama rahapesu kui riiklikult tähtsat küsimust (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Karilaid
Jaanus Karilaid Foto: Liis Treimann

Õiguskomisjon teeb ettepaneku võtta riigikogu päevakorda 6. novembril oluliselt tähtsa riikliku küsimusena arutelu rahapesu tõkestamise teemal.

Komisjoni esimees Jaanus Karilaid ütles neljapäeval BNSile, et komisjon võttis sellekohase otsuse vastu konsensuslikult ja kõik peale Reformierakonna osalesid päevakorra kujundamise ja kinnitamise protsessis.

Kava kohaselt teeb Karilaid ettekande «Miks me arutame rahapesu teemat riiklikult olulise küsimusena», vandeadvokaat Maria Mägi-Rohtmets teeb ettekande «Õiguskorra küsimused finantsjärelevalve, sealhulgas rahvusvahelise rahapesu tõkestamise valdkonnas».

Rahvusvahelise Kaitseuuringute Keskuse Eesti Välispoliitika Instituudi direktor Kristi Raik kõneleb teemal «Rahvusvaheline rahapesu kui julgeolekuoht» ja finantsinspektsiooni juht Kilvar Kessler teemal «Finantsinspektsiooni praktika rahvusvahelise rahapesu asjades».

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles