Transpordifirma kaebas endised juhid kohtusse

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Via3L Spedition OÜ kontor ja alles jäänud veokid.
Via3L Spedition OÜ kontor ja alles jäänud veokid. Foto: Madis Sinivee

Ühe nädalavahetusega osa töötajaid kaotanud transpordi- ja logistikafirma Via3L Spedition omanikud kaebasid oma endised töötajad kohtusse, kus nõuavad neilt 6,5 miljonit eurot.

Läheme ajas tagasi. Juuli alguses tabas Via3L Speditionit šokk, kui suuromanikud avastasid, et olid paari päevaga ilma jäänud ettevõtte autodest, arvutitest, klientidest, oskusteabest, aga ka peaaegu kõigist töötajatest.

Omanikud eesotsas Meelis Saaresaluga süüdistasid suurvarguses Via3L Speditioni eksjuhte Elmer Maasi ja Lauri Latti, kes kuuldavasti alustasid palgatöö kõrvalt uue logistikafirmaga Nordic Spedition OÜ. Olgu siiski öeldud, et kumbki mees ei kuulu praegu formaalselt viimase juhatusse ega omanike ringi.

Juuli lõpus kirjutas Postimees juhtunust uuesti. Kui varem loopisid pooled teineteise pihta süüdistusi meedias, siis selleks ajaks oli asjale antud juba ametlik käik: Põhja ringkonnaprokuratuur alustas kriminaalmenetlust, mille eesmärk on välja selgitada võimaliku varguse tagamaad. Ent prokuratuuri pressiesindaja Kaarel Kallas ega Via3L Speditionit esindav Cobalti advokaat Lembit Tedder ei soostunud toona menetlust kommenteerima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles