Kütuse hinna tõus jätkub Eestis suure hooga (3)

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kütusehinnad tõusuteel.
Kütusehinnad tõusuteel. Foto: P M

Nafta hind on viimastel päevadel teinud maailmaturul erakordselt suure kasvu ja hinnatõusust ei jää puutumata ka Eesti tarbija.

Alexela juhi Alan Vahi sõnul on nafta maailmaturul kallinenud alates eelmise aasta suvest, kui OPECi otsus 2017. aasta algusest vähendada naftatootmist 1,8 miljoni barreli võrra ööpäevas oma mõju hakkas avaldama.

Vahi sõnul on hinda madalal hoitud ettevõtte marginaalide arvel. «Aktsiis tuleb maksta, käibemaks tuleb maksta, kütuse tarnimise eest tuleb maksta maailmaturu hinda ja sinna tanklahinna vahele jääb ainukene komponent ja see on siis juurdehindlus, et katta kulud, ja selle arvel on neid allahindlusi tehtud,» rääkis ta. «Seda teravat konkurentsi, mis on hindu all hoidnud, näitavad ka need kampaaniad. Meil on tehtud viie sendi kampaaniaid, mida pole varem Eesti turul pakutud, sest kõik tanklaketid on kaotanud mahtu ja teevad siis suuremaid lisaallahindlusi, et seda kaotatud mahtu kuidagigi tagasi teha.»

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles