Soome politsei leidis Airiston Helmi läbiotsimisel kolm miljonit eurot

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sularaha.
Sularaha. Foto: SWNS.com / Scanpix

Turu saarestikus läinud nädalavahetusel korraldatud suuroperatsiooni käigus leidsid Soome võimukandjad seifidest kokku kolm miljonit eurot sularaha. 

«Leidsime läbiotsimiste käigus seitse seifi,» rääkis menetlust juhtiv uurija Tomi Taskila YLE-le. «Neist kolm avati kohe sündmuskohal. Need olid tühjad. Neli seifi toodi pealinnalähistele ning neist leiti see sularaha.»

Soome politsei juht Seppo Kolehmainen oli varem YLE-le antud intervjuus öelnud, et lisaks leitud pisut rohkem kui kolmele miljonile eurole, saadi läbiotsimistel kätte ka välisvaluutat. Küll ei osanud ta öelda, mis riigi rahaga oli tegemist.

Kui seni on politsei vältinud uurimise all oleva firma nime mainimist, siis täna hommikul kõneles Kolehmainen parlamendis peetud turvalisuseteemalisel seminaril Airiston Helmi Oyst.

«Airiston Helmi puhul ütlen, et praegu on tegemist majanduskuriteo uurimisega. Meil on kaks kuriteoteadet. Paragrahvideks on ulatuslik rahapesu, ulatuslik maksupettus, ulatuslik raamatupidamispettus ja ulatuslik sotsiaalmaksupettus,» selgitas Soome politseijuht.

Hiljem ta enam firma nime kinnitama ei soostunud ning ka keskkriminaalpolitsei pole öelnud, mis ettevõtet uurimine puudutab.

Nädalavahetusel kokku 17 paigas Turu saarestikus toimunud läbiotsimiste käigus peeti kinni kolm inimest, kellest üks hiljem vabastati. Kaks kinnipeetut, kellest üks on 1967. aastal sündinud Eesti kodanik Boriss ja teine, otsustas kohus eile vahi alla võtta kahtlustatuna rahapesus ja maksupettuses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles